vineri, 31 iulie 2009

Pentru inimi

Nu ți se întâmplă să fii fericit fără motiv? Să simți că poți, că vrei, că înăuntrul tău se zbate dorința de a simți totul prin mii și mii de inimi? Inimi în inimi, toate la un loc, bătând una pentru cealaltă în tine. Inimă în piept, în degetele de la picioare, în buze, în obraji, toate furnicându-te și dându-ți o stare de reverie incredibilă, de plutire într-un abis de liniște și de calm.
Și în inimile astea, mici omuleți care dansează, un fel de pitici de grădina. Da, pitici de inimi, cu hăinuțe care se schimbă de la starea pe care o avem. Paznici de sentimente, care se lutpă cu toate neliniștile noastre, care încearcă să ne redea din nou calmul interior. Când ne este bine, ei dansează. Avem în noi o mică discotecă. O discotecă umplută de culoare, o discotecă de sentimente. La petreceri sunt invitate până și Invidia, Supărarea, Ura sau mai-știu-eu-cine. Și atunci, ne simțim ușor copleșiți. Avem nevoie de un ceai sau o cafea, de o carte bună și o melodie de suflet. În repausul pe care îl facem, putem auzi bătăile inimilor, petrecerea din noi; zvâcniri de beat-uri ce se aseamănă cu senzațiap e care o ai după ce ai ieșit dintr-o încăpere cu muzica dată la maxim.
Și toată această combinație de exaltare, euforie, momente de tristețe, dureri de burtă datorate râsului excesiv ne amintește că trebuie să trăim, să nu uităm că, vorbind în termini clișeici, trebuie să savurăm fiecare clipa ca pe ultima linguriță din înghețata noastră preferată.

Niciun comentariu: